L’Erato Partitura Digital formarà part del Memòria Digital de Catalunya

21 juny

Coincidint amb el Dia Internacional de la Música, avui la Societat Coral Erato te el plaer de comunicar la signatura del conveni entre el Memòria Digital de Catalunya i l’Erato Partitura Digital.

La Societat Coral Erato ha engegat el projecte Erato Partitura Digital amb el que es proposa digitalitzar i difondre la totalitat de la col•lecció de partitures patrimonials de l’entitat.

 Aquest passat hivern, un cop estudiades les diferents opcions de repositoris on allotjar la col•lecció, l’equip de la Societat Coral Erato format pel President de l’entitat, Sr. Rodolfo Márquez, la tècnic Núria Bassagañas, coordinador i assessor de premsa i comunicacions, Alberto Márquez i el tècnic musical Xavi Falgarona van seleccionar el projecte Memòria Digital de Catalunya del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya CBUC. L’Erato Partitura Digital ha digitalitzat fins ara 200 partitures que seran consultables en accés obert després de l’estiu en el MDC, una de les millors eines cooperatives de Catalunya.

La signatura d’aquest conveni ha comptat amb el suport del Coordinador del Patrimoni Digital de Catalunya, Ciro Llueca que, des del primer moment ha recolzat aquest projecte:

“La incorporació de la col•lecció “Erato Partitura Digital” al repositori del Memòria Digital de Catalunya és un magnífic exemple de pensar en clau local i actuar en clau universal. La decisió de la Junta de la Societat Coral Erato de compartir els tresors de l’entitat amb la comunitat internacional és valenta, generosa i clarivident, i situa la històrica societat com una entitat cívica i cultural que utilitza les tecnologies en posició capdavantera a Europa, tot recuperant, dignificant, preservant i fent difusió de la seva inigualable col•lecció. Amb aquesta estratègia la Coral Erato, aquesta centenària entitat figuerenca que no ha rebut cap finançament públic, es posa al costat de les grans institucions de la memòria europees, avançant-se a les recomanacions que la Unió Europea ha publicat en el seu informe “Un nou renaixement” per impulsar la digitalització del patrimoni cultural europeu.”

Ciro Llueca, Coordinador del Patrimoni Digital de Catalunya

Deixa un comentari