14a Nit dels Compositors i Músics de Cobla a l’Escala

26 set.

Després del cicle estival de sardanes, les audicions de Festa Major i la simbòlica ballada de la Diada Nacional de Catalunya, l’Escala tancarà la temporada sardanista estival, a mode de cirereta, aquest proper divendres 28 de setembre de 2018.

L’Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu i la cobla La Principal de l’Escala novament uneixen esforços per organitzar, a partir de 2/4 de 10 de la nit (21:30 h), la 14a edició de “La Nit dels Compositors i Músics de Cobla de l’Escala“, activitat que va néixer l’any 2004. Després de l’èxit d’estrena d’espai de l’any passat, l’acte es celebrarà a la Riba, al paratge de la Platja, gràcies a les seves condicions immillorables i per ser l’escenari perfecte per a celebrar aquesta especial activitat i per a l’actuació de la Gran Cobla Escalenca. Encara que no és previst, en cas de mal temps l’acte es traslladaria a la pèrgola de plaça Catalunya.

Amb la voluntat de fer difusió del patrimoni musical escalenc i d’obres dels compositors locals (algunes poc interpretades), els organitzadors han decidit que el repertori escollit sigui ben simbòlic i adient per a l’ocasió. D’aquesta manera, de les sardanes que s’interpretaran seran: Placidesa, del mestre Lluís Albert; Cant a l’Empordà, de Josep M. Vilà i Saliner; Andreuenca, de Ferran Says i Casadellà; Va per tu, Joan, de Joaquim Hostench; Conxita encisera, de Pere Mercader i Andreu, i Bona festa, de Josep Vicens i Juli, l’Avi Xaxu.  A més, es reserva una sorpresa musical que, de en segur, serà del gust de tots els dansaires i assistents a l’acte.

Les previsions són que la monumental cobla depassi la cinquantena d’instrumentistes i s’acosti, i potser depassi, la seixantena d’integrants. A banda de tots els membres de La Principal de l’Escala, a la Gran Cobla Escalenca s’hi sumaran músics de les cobles que en el darrer any han participat en alguna audició a l’Escala o formen part d’altres formacions que, per alguna raó determinada, mantenen contacte amb el municipi.

En acabar la ballada, i en agraïment per la participació desinteressada, els músics seran convidats a un refrigeri i se’ls lliurarà un record de la vetllada.

Nit Músics 2017, fotografia de Basili Gironès.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: