Joaquim Serratosa Dalmau

25 set.

Joaquim Serratosa i Dalmau (Girona 1878 – Figueres, 1936). Fou organista, flautista, director i mestre d’harmonia i composició.

Va ser nomenat, pel bisbe de Girona, per al benefici vacant de l’organista de Castelló d’Empúries, l’any 1905. Va exercir aquest càrrec fins que morí. També se sap, segons Eduard Simon i Callís, que va ser director de la capella de cant, almenys fins 1920.

A més, va ser mestre d’harmonia i composició de Josep Blanch i Reynalt. Tanmateix, es coneix que tocava magistralment la flauta a l’orquestra de la capella de la catedral de Girona, dirigida per Miquel Rué.

Va musicar els goigs dedicats a Benaventurat Maurici Proeta, religiós agustí de Castelló d’Empúries, amb lletra de Moisès Iglesias.

Va morir, l’any 1936, afusellat al Castell de Sant Ferran de Figueres.

Font: Viquipèdia

Es conserven 29 obres de les quals solament 5 han arribat
incompletes. Algunes foren escrites a Girona, però gairebé totes les va
compondre a Castelló d’Empúries. La majoria són viacrucis, lamentacions,
càntics i motets per a cor i instruments. Aquestes obres estan a l’Arxiu Diocesà de Girona; Fons de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries que estan catalogades, consultables a l’IFMuC i ben documentades gràcies a Josep Maria Gregori i Cifré i Elena Salgado Cobo en el seus treballs: La Capella de música de Santa Maria de Castelló d’Empúries i els compositors del seu fons musical Inventaris dels fons musicals de Catalunya: Volum 7: Fons de la basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries.

Fonts: Viquipèdia i La Capella de música de Santa Maria de Castelló d’Empúries i els compositors del seu fons musical, de Josep Maria Gregori i Cifré i Elena Salgado Cobo

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: