Tag Archives: Sau

Carles Sabater Hernández

4 juny

 

Carles Sabater Hernández (Barcelona, 21 de setembre de 1962Vilafranca del Penedès, 13 de febrer de 1999) fou un cantant i actor català molt vinculat a la vila de Llançà.

Carles Sabater va tenir una vida dedicada a l’art, interpretant diverses obres de teatre, musicals, pel·lícules, i alhora formant part com a cantant del grup de música Sau. En Carles va treballar juntament amb el guitarrista, pianista i amic Pep Sala en el grup anomenat Sau. Aquest fou creat el 1987 i fou dissolt el 1999, a causa de la mort sobtada del cantant d’una aturada cardiorespiratòria en el primer concert de la gira “XII”.

Discografia

  • No puc deixar de fumar (1987)
  • Per la porta de servei (1989)
  • Quina nit (1990)
  • El més gran dels pecadors (1991)
  • Concert de mitjanit (1992)
  • Junts de nou per primer cop (1994)
  • Cançons perdudes, rareses, remescles (1995)
  • Set (1996)
  • Bàsic (1997)
  • Amb la lluna a l’esquena (1998)

D’altra banda, amb Sau col·laborà en els discos: Com un huracà (homenatge a Neil Young), al directe de la Companyia Elèctrica Dharma al Palau Sant Jordi amb motiu de la celebració dels seus 20 anys, i al disc Serrat eres único, versionant la cançó Pare. Sabater i Sala també posaren veus a discos de Pau Riba, Ia & Batiste i Enric Hernáez.

Carles Sabater, a més, enregistrà la versió discogràfica d’Els Pirates, obra que representà amb Dagoll Dagom.

Cada mes de febrer es celebra a la vila de Llançà un homenatge a Carles Sabater. Més informació a http://www.carlessabater.com/aniversari.htm.

Fonts: Viquipèdia, http://www.carlessabater.com/index.htm, http://www.clamsau.net/ i Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà, Inés Padrosa, 2009 

 

Tribut a Sau… revivint el concert

26 oct.

L’equip d’Empordà Music ha fet arribar al Sonabé la següent notícia:

Degut a l’ èxit que va resultar del Tribut a Sau, realitzat el passat 29 d’ agost, com a producció pròpia del Festival Acúsitca -09 de Figueres. Empordà Músic ha recopilat unes imatges i entrevistes del mateix concert per tal que el reviviu un cop més. Fóu l’ event que més públic va tenir del mateix festival.

Molts sous els que heu demanat que les publiquesim i aquí us les fem arribar.

Com ja sabeu, el motiu del Tribut a Sau fou per ser l’ any del desè aniversari de la mort del carismàtic líder -cantant de la Banda Sau: Carles Sabater, que va conduïr al final de la mateixa.

Artistes que hi van participar:

Joan Tena, Miquel Abras, Berta, Virgínia (La porta dels somnis), Joan Masdeu (Wiskyn’s) , Jofre Bardagí, Jordi Rubau, Pere Espinosa i Papa Juls (Sangtraït)

A la banda hi havia Àngel Abat-bateria, Aleix Pujol-Guitarra, Ricard Vives-Baix i Jordi Rubau-piano.

Tots ells van demostrar molta entrega i consideració pel concert davant d’ un públic entregat i incondicional que van corejar les cançons fent el plè a la Plaça de l’ Ajuntament de Figueres, entre ells la família del mateix Carles Sabater: Sra. Pepita , mare, i Josep …el germà i autor de la lletra de la cançó en memòria seva: El Tren de Matinada, que també es va interpretar en el concert.

Podeu entrar al web www.empordamusic.com i visualitzar-lo en la mateixa plana d’ inici.

També podeu fer un clic a http://vimeo.com/6738560

El muntatge audiovisual ha estat produït i realitzat per Fabrice Hoffmman per Empordà Músic.

Salutacions i bona música!

 

Tribut a Sau a l’Acústica 2009 de Figueres

1 oct.

Estrena del Tribut a Sau al festival Acústica de Figueres. Joan Masdéu, Jofre Bardagí, Berta, Virgínia de la Puerta de los Sueños, Joan Tena, Miquel Abras, Pere Espinosa, Jordi Rubau i Papa Juls interpreten èxits com “Envia’m un àngel”, “Només ho faig per tu”, “Tren de mitjanit” o “Boig per tu”.

Font: Tramuntana.TV

Programació del Festival Acústica 2009

26 jul.

acústica logo 2009

Dimecres 26 d’agost de 2009

Dijous 27 d’agost de 2009

Divendres 28 d’agost de 2009

Dissabte 29 d’agost de 2009

  • 18:00h Semifinal Sona 9 a la plaça del Teatre-Museu Dalí
  • 19:00h Cesk Freixas a la plaça de l’Ajuntament
  • 20:00h Scotch et Sofa. Pl. Església
  • 20:30h Alexia Ramió als jardins Puig Pujades
  • 21:00h Lídia Pujol als jardins Puig Pujades
  • 21:30h La Brigada a la plaça del Teatre-Museu Dalí
  • 22:00h Élena. Plaça de l’Església
  • 22:30h Jorge Drexler al claustre del Ramon Muntaner
  • 23:00h Labuat. Pl. Ajuntament
  • 00:00h Mazoni. Pl. Museu Dalí
  • 00:30h Sidonie. Pl. Església
  • 01:00h Tribut a Sau a la plaça de l’Ajuntament
  • 02:00h Dj a determinar. Plaça del Teatre Museu Dalí

Diumenge 30 d’agost de 2009

  • 20:00h Bethals jardins del Consell Comarcal

Homenatge a Carles Sabater a Llançà

4 febr.

carles_sabater

El proper 13 de febrer de 2009 es commemorarà el desè aniversari de la mort del cantant i actor Carles Sabater.

El germà de Carles Sabater, Josep Sabater  i el músic Jordi Rubau han composat una cançó d’homenatge, El tren de matinada, que estrenaran en directe  el proper 15 de febrer a Llançà. En aquesta estrena Jordi Rubau s’encarregarà del piano i estarà acompanyat a l’escenari de Papa Juls (Sangtraït) a l’harmònica, de Rufo Iratzu (Raimundo Amador, Manolo Garcia) a les percusions i de Jordi Carles (Àspid, Monday Club i Almadrava) a la guitarra. La canço tancarà el directe de Miquel Abras.

 

%d bloggers like this: