La viola de roda, protagonista a la Biblioteca de Figueres

20 gen.

El dimecres 19 de febrer de 2020, a les 19h, Jordi Jordà i l’Associació de música popular i tradicional oferiran la conferència i concert sobre la viola de roda a la Biblioteca de Figueres.

La viola de roda és un instrument tradicional que va aparèixer cap al segle IX. A l’edat mitjana s’emprava per interpretar música culta i a partir del segle XVI va passar també a mans dels joglars, evolucionant amb el temps. Des de fa uns 50 anys se n’ha recuperat l’ús, inicialment en la música tradicional i en l’actualitat en tot tipus de música, arribant aconvertir-se en l’instrument nacional en alguns països europeus.

A Catalunya també es toca, sobretot en música d’arrel, però té poca difusió i no la veiem gaire sovint en els grups tradicionals i molt poc en concert com a solista. Per això hem preparat aquesta presentació per donar-la a conèixer, mostrant-la, explicant com és, com funciona, com es toca… Al concert tindreu d’escoltar-la en diferents tipus de música, de diferents èpoques i països i en combinació amb altres instruments. Així mateix podreu us proposem una mostra de material del luthier Sedo Garcia, el fabricant de violes de roda més important de Catalunya, on veurem el procés de fabricació.

Intèrprets del concert:

Jordi Jordà: viola de roda

Sedo Garcia: viola de roda

Albert Cuevas: guitarra, llaüt, percussió i veu

Raul Moliner: flabiol, flauta i gralla

Carlotta Broglia: veu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: