Carles Sabater Hernández

4 jun

 

Carles Sabater Hernández (Barcelona, 21 de setembre de 1962Vilafranca del Penedès, 13 de febrer de 1999) fou un cantant i actor català molt vinculat a la vila de Llançà.

Carles Sabater va tenir una vida dedicada a l’art, interpretant diverses obres de teatre, musicals, pel·lícules, i alhora formant part com a cantant del grup de música Sau. En Carles va treballar juntament amb el guitarrista, pianista i amic Pep Sala en el grup anomenat Sau. Aquest fou creat el 1987 i fou dissolt el 1999, a causa de la mort sobtada del cantant d’una aturada cardiorespiratòria en el primer concert de la gira “XII”.

Discografia

  • No puc deixar de fumar (1987)
  • Per la porta de servei (1989)
  • Quina nit (1990)
  • El més gran dels pecadors (1991)
  • Concert de mitjanit (1992)
  • Junts de nou per primer cop (1994)
  • Cançons perdudes, rareses, remescles (1995)
  • Set (1996)
  • Bàsic (1997)
  • Amb la lluna a l’esquena (1998)

D’altra banda, amb Sau col·laborà en els discos: Com un huracà (homenatge a Neil Young), al directe de la Companyia Elèctrica Dharma al Palau Sant Jordi amb motiu de la celebració dels seus 20 anys, i al disc Serrat eres único, versionant la cançó Pare. Sabater i Sala també posaren veus a discos de Pau Riba, Ia & Batiste i Enric Hernáez.

Carles Sabater, a més, enregistrà la versió discogràfica d’Els Pirates, obra que representà amb Dagoll Dagom.

Cada mes de febrer es celebra a la vila de Llançà un homenatge a Carles Sabater. Més informació a http://www.carlessabater.com/aniversari.htm.

Fonts: Viquipèdia, http://www.carlessabater.com/index.htm, http://www.clamsau.net/ i Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà, Inés Padrosa, 2009 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: