Josep Riera Bolasell

5 gen.

Josep Riera Bolasell (Castelló d’Empúries 1877 -1962) fou músic, compositor i luthier. Fill del també músic Francisco Riera Faus i germà d’Enric Riera Bolasell.

Va estudiar música a l’Escola Municipal de Música de Castelló dirigida per Antoni Agramont amb el professor Bartomeu Callís. Amb el seu germà Josep va fabricar llengüetes de canya per a instruments de vent. Fou instrumentista de tible.

Va formar part de La Cadaquesenca, La Principal de l’Escala, la Cobla Agramont de Castelló i Els Rossinyols, que va dirigir des de l’any 1928. Va contribuir a la creació de la cobla Els Rossinyolets.

Com a compositor en destaquem les sardanes: Vora la Muga, La recuitera, La trapassera, La Ciseta, La pubilla del castell, Vigília de festa, Saltant del niu, A la Mare de la Font, Voltant la timpa, Tornant d’una berenada, La cotorra i Cantant dintre la gàbia.

Enric Riera Fortiana va publicar l’any 1978 als Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos, l’estudi titulat “Dos segles de música castellonina. Els germans Riera” que podeu consultar en línia des del repositori Racó.cat.

Font: Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà, Inés Padrosa, 2009 

Una resposta per a “Josep Riera Bolasell”

  1. Josep Loredo Moner Setembre 17, 2016 a 4:58 pm #

    Allà on diu “amb el seu germà Josep, ha de dir, òbviament, am”amb el seu germà Enric”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: