Enric Riera Bolasell

4 gen.

Enric Riera Bolasell (Castelló d’Empúries 1879 – 1962) fou músic, compositor i luthier. Fill del també músic Francisco Riera Faus i germà de Josep Riera Bolasell.

Va estudiar música a l’Escola Municipal de Música de Castelló dirigida per Antoni Agramont amb el professor Bartomeu Callís. Amb el seu germà Josep va fabricar llengüetes de canya per a instruments de vent. Fou instrumentista de violí, clarinet i tenora.

Va formar part de La Cadaquesenca, l’Orquestra Paquet de Figueres, l’Aliança de l’Escala, La Principal de Peralada, Els Rossinyolets de Castelló, la Cobla Agramont de Castelló, Els Rossinyols, Els Peps de Figueres, la Cobla de Tortellà i la Pau Rossinyol de Castelló.

Com a compositor de sardanes destaquen els títols: Batecs del poble, A tot arreu, La cadaquesenca, Jugant a julit, La llefiscosa, La noieta manyagona, Sogra i nora, L’última revifalla, Campanades de dol i alegria, En record d’Àngel Guimerà, Alegries del monestir, Cançons de patufets i Arrobadora.

A la Partothèque del Musee des Instruments de Ceret conserven algunes de les seves partitures.

Enric Riera Fortiana va publicar l’any 1978 als Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos, l’estudi titulat “Dos segles de música castellonina. Els germans Riera” que podeu consultar en línia des del repositori Racó.cat.

Font: Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà, Inés Padrosa, 2009 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: