Masai Mara

27 ag.

Masai Mara, fou una formació de pop rock empordanès de mitjans dels anys noranta,  format per Joanjo Gènova (bateria), Titín Custey (veu), Joan Malé (guitarra), Josep Cabezos (baix) i R. Gil Gómez Teixeira (percussió). L’any 1994 van guanyar la fase gironina del concurs Imagina-Rock, organitzat per Cadena 100 i la Societat General d’Autors. Segons la premsa gironina:

Masai Mara barreja tot tipus d’estils musicals i tal i com ells mateixos diuen, «la principal intenció del grup és fer ballar ia gent, que comencen a estar massa grassos». Masai Mara fa un any que treballen junts però tots els seus components ja tenien experiències en d’altres grups, sobretot propers al rock dur. La fusió de tots ells ha creat un original estil de música amb una metodologia de treball que «parteix de la recerca de ritmes calents, aquests s’utilitzen com a base i després es fusionen amb tot tipus d’estils», expliquen els components del grup empordanès.

Els Masai Mara han aconseguit passar a la propera fase de selecció que se celebrarà a Barcelona el proper mes de setembre.

Dídac Moreno, Diari de Girona del 18 d’agost de 1994.

L’any 1995, Masai Mara també van guanyar el II Concurs de Rock de l’Alt Empordà celebrat a Palau de Santa Eulàlia:

El sextet figuerenc Masai Mara ha guanyat la segona edició del concurs obert a grups de rock de l’Alt Empordà. El concurs, organitzat per la Comissió de Joves de Palau de Santa Eulàlia amb el suport de Cadena 100, va celebrar-se a la nit d’aquest divendres al camp de futbol d’aquesta població, amb l’assistència d’unes 700 persones, segons càlculs dels organitzadors.

Masai Mara ha aconseguit el primer premi, dotat amb 100.000 pessetes, que es destinaran a la gravació d’una maqueta. L’enregistrament es farà a D’Arts Estudis d’Avinyonet de Puigventós.

El segon classificat va ser el grup Zulo, premiat amb 30.000 pessetes, i en tercer lloc va quedar Elen- Hendro, recompensat amb 15.000 pessetes.

Masai Mara defineixen la seva música amb una llarguíssima etiqueta: «funkrokafroheavyreggaecubà». Els seus sis components provenen d’estils molt diversos, si bé el producte musical que elaboren està definitivament orientat vers els ritmes càlids.

Nascut al 1993, el grup Masai Mara va guanyar l’any passat la fase gironina del concurs Imagina Rock, organitzat per la Societat General d’Autors (SGAE) i la Cadena 100.

Tot i que no han realitzat gaires actuacions, al desembre de 1994 van compartir escenari amb Skatalà i Matamala a Figueres i al passat mes de maig van tocar amb l’Elèctrica Dharma dins la programació de la festa major figuerenca.

Diari de Girona del 20 d’agost de 1995

A finals de 1995 Masai Mara presentaven la seva maqueta:

El conjunt empordanès Masai Mara farà una actuació avui, a partir de la 1 de la matinada, al Tagore de Figueres per presentar la seva maqueta Et donaré mar… però mai les mateixes onades. La casset conté nou cançons enregistrades l’estiu passat a D’Arts Estudis, d’Avinyonet de Puigventós.

El grup, format a mitjans de 1993, ha guanyat dos concursos de pop-rock celebrats a les comarques de Girona, i s’ha convertit en una de les propostes més originals de la zona amb la seva combinació de ritmes caribenys amb rock, funk i heavy, i les seves lletres iròniques.

La banda està formada per Titín Custey (veu), Pep Cabezos (baix), Joan Malé i Aleix Pujol (guitarres) Juanjo Gènova (bateria), i per avui disposaran del reforç del percussionista gironí Quim Gironella.

Carles Pujol pel Diari de Girona del 24 de novembre de 1995

Font: Escena musical empordanesa de Francesc Fuentes Garriga i Premsa digitalitzada del SGDAP de l’Ajuntament de Girona.

2 Respostes per a “Masai Mara”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Joan Malé Gardella | Sonabé - Agost 27, 2013

    […] de Sant Martí d’Empúries. Ha tocat la guitarra i el baix en grups de pop rock com Tilt! i Masai Mara (1995) i ha compost música amb diferents àlies com The Real Van Gogh i Junkie Guateque. També ha […]

  2. El funkrokafroheavyreggaecubà de Masai Mara, a la Biblioteca de Figueres | Sonabé.cat - Març 10, 2020

    […] 1995 el grup empordanès Masai Mara format per Titín Custey (veu), Pep Cabezos (baix), Joan Malé i Aleix Pujol (guitarres) i Juanjo […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: