11a Trobada de cantadors d’Espolla

23 juny

capçalera trobada espolla 2013 sonabe

Cor de Carxofa  i l’Associació Cultural la Fraternal d’Espolla anuncien una nova convocatòria de la Trobada de Cantadors d’Espolla pel proper 20 de juliol del 2013. Avui des del Sonabé.cat ens en fem ressò:

Pels qui no heu vingut mai en les edicions anteriors, la Trobada és una festa on s’apleguen els glosadors: cantadors i cantadores de tot el país que posen a prova la capacitat i l’enginy a l’hora d’improvisar la lletra sobre una melodia coneguda.

L’experiència de l’any passat, quan vam canviar les dates de la Trobada del mes de gener al juliol, ens referma que l’opció d’estiu és la millor per desenvolupar les noves propostes que volem incorporar. Especialment per fer-ho coincidir amb l’Escola de Glosa, que enguany s’allarga un dia, passant de tres a quatre jornades de formació.

Tot plegat són una colla de dies on es van succeint les activitats per acabar el darrer dia amb el tradicional Combat pel Rei o Reina de les Nyacres: una cantada oberta a tothom, on cada glosador ha d’anar superant proves per arribar a la final d’on sortirà el guanyador o guanyadora que regnarà fins la propera edició.

Darrera la Trobada, a part dels entusiastes de la glosa, hi ha la implicació de dues entitats: Cor de Carxofa i l’Associació Cultural la Fraternal d’Espolla. I amb elles la col·laboració de l’Ajuntament d’Espolla i d’altres organitzacions del poble i de la comarca que la fan possible… I moltes hores de dedicació per aconseguir que cada edició cobreixi les expectatives de tothom qui s’acosta a participar de la festa.

120715_3867bis

Després de l’èxit de la primera edició, ja estem posant fil a l’agulla de la segona! mica en mica us podrem anar donar més detalls, però perquè us reserveu els dies a l’agenda ja us em podem avançar les dates

de dimecres 17 a dissabte 20 de juliol de 2013

La creixent popularització de la cançó improvisada en els darrers anys ha facilitat que cada vegada siguin més les persones que descobreixen la força lúdica, comunicativa i social d’aquest art, i cada vegada siguin més les persones que s’animen a practicar-lo. Així mateix la seva progressiva introducció al món educatiu posa en valor el seu alt potencial pedagògic, amb exponents tant reeixits com l’aparició i promoció del llibre Corrandescola, la participació de diversos instituts de parla catalana al Projecte Poesia Oral Improvisada del Programa ARCE durant aquest curs, i el recent Premi Baldiri Reixac a l’Escola Puig d’Arques de Cassà de la Selva.

L’Escola d’Estiu de Glosa, immersa en la 11a Trobada de Cantadors d’Espolla, ofereix un marc immillorable de formació intensiva que donarà eines i millorarà les competències de tots els seus participants, tant si són persones que ja coneixen i practiquen la glosa a diferents nivells, com si són persones que s’hi apropen per primera vegada, i tant si són persones vinculades al món educatiu com si no ho són. Aprendre a glosar o augmentar la competència en fer-ho, i aprendre a ensenyar a glosar a partir d’una bona didàctica, són alguns dels objectius d’aquesta Escola d’Estiu: la glosa com a recurs pedagògic i lúdic.

L’Escola compta amb el reconeixement i el suport del Departament d’Ensenyament i s’oferta en elPla de Formació Permanent del Departament d’Ensenyament. També és una de les activitats formatives d’aquest estiu del Campus de Cultura Popular del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana

Inclou activitats i tallers oberts al públic en general que es vulgui iniciar en el món de la glosa o perfeccionar coneixements.

Font: http://www.trobadaespolla.cat/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: