Sílvia Pérez Cruz a Sons del Món 2013

2 juny

sílvia perez cruz sonabe 2012

SÍLVIA PÉREZ CRUZ

Dissabte 6 de Juliol de 2013

Plaça del Fort, Vilabertran // 22.30h. //

Preu entrada: 25€ numerat / 20€ no numerat

És la intèrpret més important de la seva generació, un d’aquells talents excepcionals que sorgeixen tan poc sovint. Es va donar conèixer prestant la veu al jazz de Javier Colina i a la guitarra de Toti Soler, i formant part de projectes tan diversos com el grup de flamenc heterodox femení Las Migas o el duo experimental Llama. Però de seguida es va fer evident que Sílvia Pérez Cruz és més que una cantant, i que allò que la fa tan especial no és la veu privilegiada, sinó allò que és capaç de transmetre amb ella. Ara l’empordanesa es presenta al capdavant del seu propi grup per defensar les seves primeres cançons, les que va publicar al debut del seu projecte personal, ’11 de novembre’ (2012). Un disc que recull el procés d’aprenentatge fins a convertir-se en l’artista més sol·licitada de casa nostra, una intens trajecte en què va viure el naixement de la seva filla i la mort del seu pare, l’expert en havaneres Càstor Pérez, en la data que titula el disc. Un àlbum eclèctic on hi cap des de la cançó d’autora d’avantguarda a la samba i el fado, i que en viu defensa amb la calidesa de la fusta –guitarres, violoncel i contrabaix–, amb alguns dels músics que van acompanyar-la en la gravació, inclòs Raüll Fernandez, Refree, la seva mà dreta.

TASTA EL VI MARIDAT AMB SÍLVIA PÉREZ CRUZ DURANT EL CONCERT:

QUINZE ROURES

Celler Espelt. Vilaguïga

La Silvia representa, per a mi, la relectura del flamenc, de l’havanera, el jazz i la cançó catalana desde la tradició com la represenació del Quinze Roures de l’Anna Espelt. La veu dolça i l’alegria de la Silvia és de color blanc, i gris és la pena, el dolor que posa la Silvia en la seva manera d’interpretar aquesta cançó tradicional que ens recorda la nostalgia en temps passat… el dolor d’aquesta música de raça, profunda, de to malencòlic i d’enyorança. Les varietats locals i tradicionals com la garnatxa blanca i gris s’escauen perfectament a aquesta interpretació, nova, feta desde la passió d’ambdues creadores i la tradició que pertoca. Un vi de caràcter salat i floral que amb el repòs adequat ens aporta part de la nostalgia d’aquells vins d’abans fets amb el fruit de casa. Varietats que han lluitat per persistir en el seu paisatge habitual batallant entre foranees que els han pres la terra per instants; instants desaperaguts en la llum encegadora i brillant del que és de casa.

Fonts: http://www.sonsdelmon.cat/cat/sons2013/programacio-2013/silvia-perez-cruz.html i https://sonabe.wordpress.com/2013/06/02/sons-del-mon-2013/

Una resposta per a “Sílvia Pérez Cruz a Sons del Món 2013”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sons del Món 2013 | Sonabé - Juny 2, 2013

    […] 6 de juliol: Sílvia Pérez Cruz. // Plaça del Fort, Vilabertran // 22.30h. // Preu entrada: 25€ numerat / 20€ no […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: