Anna Comellas Vila-Puig

12 març
trio smetana anna comellas 2013 sonabe

Trio Smetana, José Maria Fernandez, Anna Comellas i Arnold W. Collado

Anna Comellas Vila-Puig, filla de Gonçal Comellas,  comença a estudiar violoncel amb 12 anys amb Jaume Cristau a l’escola de música del Casino Menestral figuerenc, segueix en el mateix centre amb Josep Bassal i, a partir de 1989, amb Marçal Cervera, a Barcelona, per finalitzar la carrera amb el professor Peter Thiemann.  Al setembre de 1997 va guanyar el Premi Extraordinari de Grau Superior, “Fi de Carrera”, de Violoncel.

Ha participat en diversos cursos de perfeccionament, en els quals va rebre classes dels mestres Philips Young, Peter Thiemann, Jean Decross, Marçal Cervera, Roger Albin i Maud Tortelier i de música de cambra amb Claudi Arimany, Gonçal Comellas i Norbert Blume. Ha estat becada per la Fundació Güell i la Fundació Pau Casals.

Va ser membre de nombroses formacions de cambra amb les que ha actuat a Catalunya, en diverses comunitats autònomes espanyoles i a Brussel · les (Bèlgica). Ha actuat durant tres temporades amb el cantautor Lluís Llach. Ha estat professora de violoncel al Conservatori Municipal de Música de Cervera (Lleida), Figueres, de l’Escola Municipal de Música de Cornellà de Llobregat i del Conservatori Superior de Música de Barcelona. Ha estat cello solista de la de Orquestra de Cambra Gonçal Comellas.

Va oferir, com cello del “Trio Smetana”, dos concerts a Barcelona organitzats per la prestigiosa empresa de management Ibercámara i amb el suport de la Generalitat, obtenint un gran èxit, molt important per a la formació. També ha ofert recitals, amb el “Trio Smetana” en prestigiosos i importants teatres com el de Dos Hermanas.

A l’agost de l’any 2000 va fer el seu debut com a solista amb el Concert per a violoncel amb l’Orquestra de Saint-Saëns, obtenint gran èxit de públic i crítica.

Compagina la docència musical amb la interpretació amb diferents formacions de música de cambra.

Fonts: http://www.arnoldwcollado.es Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà, Inés Padrosa, 2009

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: