Toni Gadea Reduan

27 gen.

toni gadea sonabe 2013

Toni Gadea Reduan neix a Figueres l’any 1950 i s’inicia en els estudis de música del Casino Menestral de la vila. El seu primer instrument va ser el piano però aviat s’inclinà per la bateria. Als 12 anys va entrar a formar part de l’Orquestra Ritmos de Figueres i, en aquesta mateixa època, va cursar els estudis de Percussió Clàssica amb el mestre A. Rodríquez al Conservatori del Liceu de Barcelona. Després de formar part del grup Mauné i els seus Dinàmics, als 17 anys entrà a formar part de l’Orquestra Internacional Maravella, de la qual en va ser membre durant vint anys. L’any 1988 entrà a formar part de l’Orquestra de Xavier Cugat com a percussionista primer i més tard com a bateria. L’any 1990 va fundar l’Orquestra Gerunda, que va enregistrar un CD commemoratiu en el seu desè aniversari. També va formar part del grup Metropol de Girona.

En un altre àmbit, ha realitzat concerts amb l’Orquestra Simfònica de Munic fent música de jazz simfònic. Ha ofert concerts amb el flautista solista Claudi Arimany i va col·laborar en la trobada de cent bateries que es va fer a la Plaça Catalunya de Barcelona. També va acompanyar al grup d’havaneres Port Bo en el concertdel Palau de la Música Catalana i va participar en la 6a edició dels Vespres Musicals de Vilafant amb Josep Quer i Santi Escura.

Des de l’any 2009 participa com a percussionista en l’espectacle A prop del mar amb la cantant Nina, el Grup d’havaneres Port Bo i els músics Antoni Mas, Pep Poblet i Lluís Subiranas.

En els anys 2011 i 2012 ha enregistrat amb l’Orquestra Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya els concerts d’Any Nou de TV3, on també ha participat en diversos concerts. Ha col·laborat en gravacions de diferents formacions i habitualment col·labora amb bandes de música jazz i pop.

El professor Gadea imparteix classes a l’Escola de Música Rita Ferrer de Palafrugell i a l’Escola de Música Adrià Sardó de Calonge.

2 Respostes per a “Toni Gadea Reduan”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Concert de presentació del disc Lupus Vincetur a Figueres | Sonabé.cat - febrer 13, 2014

    […] Viatger -integrat pels mestres Josep Quer Agustí (contrabaix), Santi Escura i Moradell (piano) i Antoni Gadea Reduan (percussió)-, intèrprets del disc editat solidàriament per a la captació de recursos per a la […]

  2. Més música empordanesa a la Biblioteca de Figueres | Sonabé.cat - febrer 17, 2016

    […] del Puerto, Raúl Carlevaro, Dirty Jobs, De Calaix i Toni Gadea amb el disc de Neus Mar son els darrers artistes locals que queden representats al catàleg […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: