Programació del Festival de Música de Cadaqués 2011

23 maig

programació del  40 Festival de Música de Cadaqués:

  • 30 de juliol: THE DUWALA MALAMBO PROJECT, AMB RICHARD BONA & RAUL MIDÓN
  • 31 de juliol: JOHN MCLAUGHLIN & THE 4TH DIMENSION
  • 1 d’agost: EL CANT DE LA TERRA, DE GUSTAV MAHLER AMB L’ORQUESTRA SIMFÒNICA CAMERATA XXI
  • 2 d’agost: PYBUS GROOVE QUARTET
  • 3 d’agost: TOTI SOLER TRIO amb IVETTE NADAL
  • 4 d’agost: MACEO PARKER
  • 5 d’agost: LAX’N BUSTO I L’ORQUESTRA DE CAMBRA DE L’EMPORDÀ
  • 6 d’agost: ANTONIO CARMONA

El Festival Internacional de Música de Cadaqués ha iniciat  la celebració dels seus 40 anys amb la presentació de la programació de la propera edició, que tindrà lloc del 30 de juliol al 6 d’agost de 2011. La presentació s’ha fet a la sala Art i Joia de Cadaqués amb la presència de Custo Dalmau, autor del cartell d’aquest any i mecenes del festival, l’alcalde de Cadaqués, Joan Borrell, el director, Saki Guillem, i el director tècnic, Xavi Fortuny.

El director del festival, Saki Guillem, ha destacat que per primer cop en la nova etapa del festival -que fa quatre anys va canviar de format i se celebra a s’Olivar de Sa Conca- s’ha inclòs el funk a la programació amb un dels estendards d’aquest estil, Maceo Parker, que hi actuarà el 4 d’agost. John McLaughlin & The 4th Dimension, Richard Bona & Raúl Midón units a The Duwala Malambo Project, Antonio Carmona, Toti Soler Trio o Pybus Groove Quartet seran alguns dels artistes que passaran pel Festival de Cadaqués, que manté la seva línia eclèctica. Guillem ha recordat que la música clàssica també hi té cabuda -com a herència de l’anterior etapa del festival- amb les actuacions de Camerata XXI amb un homenatge a Gustav Mahler, en el centenari de la mort d’aquest músic i compositor alemany, o el projecte simfònic de Lax’n’Busto amb l’Orquestra de l’Empordà dirigits per Joan Albert Amargós.

El festival també continua donant suport als artistes emergents i en aquesta edició, com a commemoració dels 40 anys, cada dia se celebraran petits concerts gratuïts al centre del poble que més tard es repetiran a la zona de benvinguda del festival -batejada com Es Racó de Sa Jorneta-. Altres artistes novells com Ivette Nadal o el duet jazzístic Moon Station telonejaran Toti Soler i Pybus Groove Quartet, respectivament, a l’escenari gran.

Per la seva banda, Custo Dalmau ha manifestat que “és un privilegi dissenyar el cartell que formarà part de la col·leccio del festival” i s’ha declarat admirador de la vila de Cadaqués. El cartell d’enguany que, segons ha explicat el dissenyador, representa “la bèstia del festival, un gos, que borda la música a Cadaqués, representat amb l’església, l’olivera i les ones del mar sobre la roca d’Es Cucurucú”, s’exposarà al costat dels 39 cartells de les edicions passades que des de principis d’aquest mes es poden veure a la sala Art i Joia de Cadaqués, entre els que s’hi troben els de Tàpies, Dalí, Chillida o Javier Mariscal. Les entrades es posaran a la venda demà a les 12 del migdia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: