Presentació del CD/llibre ‘Pim Pom’, un original i transgressor recull de cançons infantils catalanes

4 des.

El 4 de desembre de 2009, a les 18 h al saló de descans del Teatre Municipal El Jardí tindrà lloc la presentació del llibre CD “Pim Pom” de Barbara Van Hoestenberghe, projecte becat en la segona edició de les Beques Agita (2007-2008).

A la presentació s’explicará el projecte, es tocaran algunes cançons en viu i hi haurà la projecció del videoclip “Les petites formiguetes”.

‘PIM POM’ és un recull de cançons infantils en català. Però no hi trobaràs l’obligat ‘Cargol treu banya’ ni el ‘Sol solet’ ni hi ha al darrere cap mena d’ànim forense. Es tracta, ben al contrari, de cançons menys conegudes recollides per Barbara Van Hoestenberghe, una belga que, sense aplicar-hi una ciència exacta, les ha decantades amb un toc estranger per fer-ne noves versions. N’hi ha de ben senzilles i altres de molt especials; algunes són properes a l’original, d’altres ben llunyanes.

Canta i toca la Barbara amb els seus companys músics i també l’acompanyen els seus veïns de Pontós – a l’Alt Empordà, on fa tres anys que viu–, nens i nenes de totes les edats i gent gran de gran format. Un cançoner sorprenent i original –per llegir i per escoltar– amb il·lustracions de l’artista alemanya Kati Heck i un videoclip de Liesbet Swings. Un cançoner que també és el relat d’una petita gran descoberta.

De la mirada del nen a la de l’adult i del calaix del folklore viu a l’esguard d’una bàrbara curiosa i atrevida. I tornem a començar.

Font: http://www.figueres2009.cat

Deixa un comentari