Entrevista als Pinocchio

26 jul.

Pinocchio. Foto d'Aniol Resclosa per Diari de Girona

Fa tres anys va néixer a l’Empordà un grup format per 4 músics amb l’objectiu de versionar cançons poc comercials de grups alternatius. Amb la incorporació d’un vocalista carismàtic, els Pinocchio han aconseguit fer de la seva posada en escena un espectacle de més de 2 hores.

 – Els agrada molt Disney o el nom ve de les qualitats del personatge?

– Vam triar aquest nom perquè el grup o, millor dit, els seus cinc components, pengem d’un fil. A més també ens dóna llibertat per dir coses sense la necessitat de justificar si són veritat o no. I el personatge és simpàtic, qualitat que transmetem tots cinc des de l’escenari. Un fa versions de monòlegs, l’altre imitacions,…

– Es podria dir, doncs, que no només ofereixen un concert sinó també un espectacle?

– Exacte. Nosaltres anem a fer un concert de música però si es dóna la situació acabem fent un autèntic xou. La nostra filosofia de grup és que l’actuació no només es basi a oferir música sinó que a més desperti simpatia, busquem únicament que la gent s’ho passi bé.

– Com respon el públic?

– L’estat d’ànim del públic és molt important. Si la gent està apagada fem temes més tranquils, però si estan d’allò més animats encara els motivem més amb cançons mogudes. Juguem sobretot amb aquest feedback. Però en general tractem d’evitar tenir un repertori molt estandarditzat, segons la sala toquem uns o altres temes. A més és un repte versionar cançons que són relativament noves, del matex any i d’un grup d’Anglaterra que no coneix gairebé ningú, i que funcionin.

– Tinc la impressió que no s’avorreixen mai…

– A vegades, entre tema i tema, no podem començar a tocar perquè és impossible parar de riure. A més ens passen coses molt rares… Ens ho passem molt bé!

– Em sabrien dir per què els músics tenen mala fama?

– Això ve pel fet d’actuar, també els passa als actors de teatre. La gent que no ha trepitjat mai un escenari no pot entendre el que se sent, deuen pensar que tenim un punt de boig, perquè ells això no ho farien. Quan actuem ens transformem, i per un músic està bé, perquè si no seríem simples actors. Amb el que fem potser la gent pensa que estem sonats però precisament aquest pensament ens permet emocionar el públic.

– Creuen que estan ben pagats?

– Sí, molt. Sempre ens paguen el que volem i encara més del que demanem. Recomanem a tothom que es faci músic, que viurà molt bé.

– No ho tenia entès així…

– Recorda que som els Pinocchios i sempre girem la història! (riuen) Ara parlant seriosament, creiem que hi ha una aposta molt forta per la música en directe i els nous projectes. Nosaltres no ens podem queixar, tenim moltes actuacions, sobretot a l’estiu, que en fem 2 o 3 per setmana. Però ara que tenim l’oportunitat d’actuar en grans escenaris el que trobem més a faltar és el contacte i la proximitat amb el públic. Per això el cantant baixa amb la gent per palpar d’alguna manera el que estant sentint amb la nostra música.

Font: Sílvia Vilafañe per Diari de Girona

2 Respostes per a “Entrevista als Pinocchio”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Concert de Pinocchio a Garriguella « Sonabé - Desembre 4, 2011

    […] 10 de desembre de 2011 a Garriguella podreu gaudir d’un nou concert dels Pinnochio. Comparteix !FacebookTwitterStumbleUponDiggPrintRedditEmailLinkedInLike this:LikeBe the first to […]

  2. Concert de Pinnochio a la Sala Sindicat de Garriguella « Sonabé - Desembre 6, 2011

    […] es retransmetrà del Madrid – Barça, i hi haurà el concert del grup de rock-pop alternatiu Pinocchios i fi de festa amb Dj […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: