Concert de Joan Monné Trio a Figueres

7 març

monne trio

13/03/2009 / Circuit Ressons Jazz / Joan Monné Trio
Joan Monné: piano
David Xirgu: bateria
Bori Albero: contrabaix

El trio ha estat sempre una formació de referència per a qualsevol pianista. La formació de Joan Monné Trio es remunta a l’any 1990, quan aquest estudiava al Taller de Músics amb Rai Ferrer i Xavi Maureta. El 1993, David Xirgu va passar a ser el bateria del grup, i és amb aquesta formació amb la qual gravarien el primer disc del trio, Son Song, amb què van guanyar el premi al millor disc de l’any 1995 de l’AMJC (Associació de Músics de Jazz de Catalunya). Més endavant, el 2000, el trio va gravar el seu segon disc, Mireia. Aquest mateix trio seria l’embrió del quartet de Carme Canela, amb qui van gravar dos discos més: Introducing Carme Canela and trio, pel qual van rebre el premi al Disc Català de l’Any 1996 de Ràdio 4, i Iris, gravat l’any 2003.

Després d’un temps sense una activitat continuada i estable, el Joan Monné Trio torna amb Bori Albero al contrabaix. D’aquesta manera es combina l’energia, la vitalitat i l’espontaneïtat d’un dels exponents de les noves generacions de músics de jazz del país amb l’experiència d’un músic com David Xirgu, que ha participat en infinitat de projectes ben diversos.

Amb aquesta nova formació han gravat el tercer disc del trio, Standards, l’any 2008. El repertori està format íntegrament per arranjaments i reinterpretacions d’estàndards com I love you, I’ll be seeing you, My one and only love, o temes com Solar, de Miles Davis, Whisper not, de Benny Golson, o Turn out the stars, de Bill Evans.

Lloc : Centre Cultural El Molí de l’Anguila C/ Via Làctia, s/n – Figueres
Horari : 22.00h
Organitza : Joventuts Musicals de Figueres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: