Ivó Jordà

6 des.

Ivò Jordà

Comença a estudiar música a 6 anys, a la Flauta Màgica de Figueres. A 8 anys s’incorpora als cursos preliminars de gralla de l’Aula de Música Tradicional que la Generalitat de Catalunya porta a la capital altempordanesa. A 9 anys ja toca amb els Grallers de Figueres, acompanyant en cercavila els gegants i altres figures del Seguici Popular.

S’incorpora de ple a l’Aula de Música Tradicional quan aquesta s’instal·la definitivament a Figueres. Hi cursa les assignatures teòriques i d’instrument i aconsegueix la titulació d’instrumentista el juny de 2001, a l’edat de 14 anys. Al juny de 2006 acaba els estudis de l’Aula amb el títol de mestre instrumentista tradicional, als 19 anys.

El novembre de 2002 guanya la categoria sub-18 (menors de 18 anys) en el concurs de composició de sardanes de l’escola de cobla Santa Maria i la colla sardanista Sa Palomera, de Blanes.

Toca la gralla i la tarota. Ha estudiat tenora amb el professor Jordi Molina. Forma part dels Grallers de Figueres, dels Ministrers de Figueres, dels Groullers, del grup de música medieval Beata Escarola i de la cobla de tres quartans Quarts de Tres. També toca esporàdicament en altres formacions, sobretot de grallers, que el conviden sovint.

Fa arranjaments de molts dels temes que interpreten els Ministrers de Figueres i Quarts de Tres i compon temes nous, com el ball dels Gegants de Lladó, estrenat el 2003.

Ha actuat per tot Catalunya (al Nord i al Sud dels Pirineus) amb el concert de gralla i piano i en concerts de l’Aula de Música Tradicional, amb diferents grups de grallers, amb els tres quartans Quarts de Tres i els Ministrers de Figueres, amb els que ha gravat, el 2003, un CD amb tots els temes del Seguici Popular de Figueres.

L’any 2003 enregistra amb el seu germà Nil “Concert de gralla i piano” sota la direcció musical i producció d’en Jordi Molina. 

Pots sentir el CD de “Concert de gralla i piano” a la Biblioteca de Figueres i saber més de Ivó Jordà visitant la seva web.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: