Cap de Creus, l’obra musical de Jesus Moix

5 oct.

 

Cap de Creus és una obra musical inspirada en el Parc Natural del Cap de Creus. L’autor Jesús Moix, fascinat des de sempre per aquest paratge, comença a experimentar la necessitat d’expressar de forma musical la bellesa de l’indret.

Es tracta d’una obra instrumental contemporània, que combina instruments musicals d’origens diferents, però amb un predomini de la influència mediterrànea i celta. Música i sons es fusionen per a transmetre el sentiment que li sorgeix a l’artista des del seu interior. És la sensació produida al visitar el Parc. D’aquesta manera, Jesús Moix dóna a l’oient la possibilitat de refugiar-se del ritme frenètic de la societat.

És una música difícil de classificar, per la gran diversitat de gèneres musicals que l’han influit, com ara: new age, rock, música celta, música simfònica, bandes sonores, world music (sardanes). Aquesta diversitat es reflexa en la utilització d’una gran varietat d’instruments. Tot i ser inclassificable, la podriem incloure dins de la categoria de música instrumental contemporànea, definint-la com a folk simfònic.

El discurs de l’obra reflecteix d’una manera molt personal la visió que l’autor té del Parc Natural. El compositor vol transmetre un viatge imaginari per diferents emplaçaments del Cap de Creus, a través del desenvolupament musical.

Per aquest motiu l’obra consta d’una única peça, que es podria dividir en dos parts. Aquesta unitat permet endinsar-nos profundament i acostar-nos a la sensació que experimenta l’autor, a l’estar envoltat d’aquest paissatge.

L’objectiu principal del treball és aconseguir la simbiosi entre música i paissatge, realitzant una sèrie de concerts als indrets més significatius de la zona. Per exemple: el Monastir de St. Pere de Rodes, la ciutadella de Roses, El castell de St Ferran de Figueres, les platges de Llançà, Cadaqués, Port de la Selva i el Far del Cap de Creus, entre d’altres.

El projecte compta amb la col.laboració del departament de cultura de la Diputació de Girona, el suport del Parc Natural del Cap de Creus i de l’Ajuntament de Roses.

Font: http://www.capdecreusmusica.com/

Una resposta to “Cap de Creus, l’obra musical de Jesus Moix”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Concert de l’obra Cap de Creus a Terrassa « Sonabé - Juny 1, 2010

    […] El 3 de juny de 2010 a la sala Crossroads de Terrassa, podeu escoltar el directe de l’obra Cap de Creus de Jesus Moix. […]

Deixa un comentari