Festival Surpas a Portbou

11 ag.

Arriba a Portbou el Festival SURPAS (Cultura lliure i popular) els dies 18-19-20-21 de SETEMBRE, un festival interdisciplinar, amb artistes de procedència i formació diferent i sota el paraigües del copyleft (la lliure creació, distribució i promoció de les obres artístiques) i la inter-culturalitat. El que es pretén és establir una dialèctica entre diferents generacions de creadors d’origen molt divers, que consideren necessari implicar-se directament amb l’espectador, l’obra i el temps que ens ha tocat viure. Els objectius de tots els participants són comuns:

• Potenciar una nova manera de crear, difondre i exhibir la cultura a partir de les llicències lliures (copyleft).

• Destronar la idea de l’autor únic per a revalorar la creació col·lectiva i en xarxa.

• Agrupar les formes culturals més tradicionals amb les més contemporànies per l’ús que fan de les noves tecnologies a partir d’uns plantejaments comuns de la cultura.

• Fer de la cultura quelcom que transmet valors i idees, però alhora com una festivitat que va més enllà de generacions, gèneres, països i formats. I també de les capitals.

• Buscar el debat sobre els temes més urgents de la cultura actual a partir de la figura de Walter Benjamin i buscar opinions més enllà de les icones culturals ja institucionalitzades.

La programació del Festival consta d’activitats musicals, cinematogràfiques, literàries, fotogràfiques i teatrals:

>>PROGRAMA MUSICAL

Concerts d’estils musicals diversos (flamenco, rock, ètnica finlandesa…). La selecció respon a la voluntat de fomentar el diàleg entre els diferents estils i cultures, que barreja el folklore nacional amb la creació contemporània. A càrrec de: Marc Egea (Sant Pol de Mar) Ismo Alanko Teholla (Finlàndia), Face Retama (Granada, Finlàndia), Ix (València), One plus one + Hiperpotamus (Madrid), Arhtur Caravan (València), Gregorio (Barcelona, Finlàndia, Madrid), El vailet de la fressa + Quelic (Girona), Glaznost (Barcelona) i Daax! (Barcelona).

 Font: http://festivalsurpas.org/

Una resposta per a “Festival Surpas a Portbou”

  1. Barcelona Setembre 21, 2008 a 6:18 am #

    Yo solo encuentro un problema, Portbou es un pueblo muy pequeño con una infrestructur casi inexistente que pondrá las cosas difíciles porque hay poco material para trbajar, no hay locales en condiciones y todo lo que se haga en la calle se puede ver estropedo por la típica tramontana , además en Portbou solo viven 1200 personas de las cúales unas 600 son jubilados y en esta época los turistas ya brillan por su ausencia , yo lo siento por los del surpas pero creo que estarán solos en la mayoria de actos y actuaciones que realicen pero no porque l gente no quiera ir sino porque simplemente NO HAY GENTE, y lo digo con conocimiento de causa porque soy de Portbou.

    Saludos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: